mandag 8. juli 2013

Aperribay fryser forhandlingene med Real Madrid

Jokin Aperribay

Ryktene om Asier Illarramendi til Real Madrid har vart en uke. Florentino og Aperribay har lenge forhandlet, men nå skal Real Sociedad sin klubbpresident fått nok. La Real forhandler ikke lenger med Real Madrid. Dermed er hele overgangen lagt på is, og ballen ligger hos Real Madrid. Det er Florentino Pérez som må ta neste stikk, ellers blir det ingen avtale.

Asier Illarramendi skal allerede ha gitt grønt lys for å bytte klubb, men han vil ikke presse Real Sociedad til å selge. Ønsket hans er at klubbene skal bli enige. Som jeg har forstått det, er "Illarra" og Real Madrid enige om en kontrakt som strekker seg over 5 år. Illarramendi vil tjene € 2.8 millioner det første året.

Som nevnt tidligere er forhandlingene lagt på is, og akkurat nå er det to scenarioer som gjør "Illarra" til Real Madrid-spiller:

1) Real Madrid og Real Sociedad kommer i enighet, der hovedstadsklubben betaler klausulen til Illarramendi på €30 millioner + skatt som tilsvarer €6 millioner. En totalsum på €36 millioner. Florentino er ikke kjent for å betale klausuler, men nå kan han se seg nødt til å gjøre det.

2) Real Madrid betaler klausulen til Illarramendi på €30 millioner, og "Illarra" selv må stille med €12 millioner (IRPF) for å kjøpe seg ut av Real Sociedad. Alle vet at dette er svært lite trolig kommer til å skje.

Jokin Aperribay har vist seg å være steinhard i forhandlingene, og kjører samme modell som Athletic Club de Bilbao-president Josu Urrutia. Athletic forhandlet ikke med Bayern München om Javier Martínez. Klausul eller ingenting. Det skal ikke være lett å kjøpe spillere fra baskerland.

Chapeau Jokin. Chapeau!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar